Ardnamurchan Spirit

Ardnamurchan Distillery heeft een new make spirit op de markt gebracht welke in 2014 geproduceerd is. Officieel mag dit nog geen whisky heten.
De officiële regelgeving van de Scotch Whisky Asociation, schrijft voor dat de spirit minimaal 3 jaar moet rijpen in een eikenhouten vaten om whisky genoemd te mogen worden.

Toch wilt Ardnamurchan Distillery nieuwsgierige whiskyliefhebbers de kans geven om te ontdekken wat we kunnen verwachten over enkele jaren.

Voor deze botteling heeft Ardnamurchan geturfd en ongeturfde spirit gemixt en dit anderhalf tot twee jaar in octave vaten laten rijpen.
Deze zogenaamde octvave vaten hebben een inhoud van slechts 55 liter. Daardoor heeft het distillaat meer contact met hout dan in ‘normale’ vaten en zal daardoor sneller op smaak komen.
Er zijn slechts 2.500 flessen op de markt gekomen welke in 29 ex-sherry vaten (Olorosso en Pedro Ximinez) hebben gerijpt.
Na de eerste rijping zijn de octaves gemengd met elkaar om vervolgens nog drie maanden op sherry butts (500 liter inhoud) op smaak te komen.

De vraag naar deze uitgave was erg groot dus deze release was snel uitverkocht.